Noutati

Urmariti-ne si pe retelele sociale.

  • Home
  • Blog
  • Pe-ndelete despre meniul de vară Euphoria

Pe-ndelete despre meniul de vară Euphoria

Aşa cum v-am obişnuit, în fiecare sezon schimbăm meniul şi venim de fiecare dată cu gusturi şi arome noi, cu preparate ce nu doar vă ghicesc poftele, ci le şi satisfac. Vara aceasta ne-am jucat cu ingredientele şi a ieşit ceva...wow!

Pentru că în sfârşit este cald afară şi alegem verdeţurile şi crudităţile, prima dată vă povestim despre salate. Am introdus două preparate noi: o salată cu mozzarella Buratta şi o salată mai săţioasă, Bavarian Salad.

Buratta & Bavarian Salad

Buratta este o specialitate de mozzarella cu smântână grasă, untoasă, ce se împacă atât de bine cu baconul crocant, ruccola, pesto şi roşii. Vă recomandăm s-o încercaţi, veţi fi surprinşi într-un mod cu adevărat plăcut.

Pentru cei care doresc o salată mai consistentă, Bavarian Salad este alegerea potrivită, deoarece este o salată cu cartofi copţi, deci mai mulţi carbohidraţi. Nu exagerăm, însă, şi am echilibrat-o cu castraveţi muraţi, ridiche albă, rucola, ou fiert şi fâşii de parmezan.

 Roast pork sandwich

Pentru grumanzi şi „roast lovers” am adus gustul de acasă al sadwich-ului cu friptură de porc.
Crema de brânză este şi ea preparată „in house” (reţeta este cu totul originală, cu whisky chivas), iar gustul este completat de rucola, ceapă şi sos barbeque. V-am obişnuit – bine, zicem noi – cu cartofii naturali, tăiaţi de mână, şi continuăm în acelaşi mod. Cum alegeţi Roast pork sandwich, To Go sau Main Dish?

Vită cu sos de trufe

Un element nou în meniu este muşchiul de vită la grătar cu păstăi (mazăre de zăpadă). Fasolea verde mangetout, cum mai este numită, este o fasole verde tânără, cu păstaia foarte plată și mult mai lată decât a celei obișnuite. Se cultivă în Africa, însă este des întâlnită în restaurantele din Europa, mai ales că are un gust dulceag şi este mai puţin aţoasă.
O delicatesă în această farfurie este sosul de trufe, ce completează garnitura de cartofi gratinaţi şi ciuperci.

Slow cooking

Am introdus în bucătăriile Euphoria Biergarten şi Fabrica de Bere Ursus şi conceptul de „slow cooking”, adică gătitul lent la o temperatură scăzută şi controlată permanent. Pulpa de pui este preparată la o temperatură mică, la fel şi friptura de vită. Despre aceste două preparate, trebuie să ştiţi că sunt lăsate peste noapte, în cuptor, un timp mai îndelungat, ceea ce permite păstrarea enzimelor şi vitaminelor hidrosolubile, dar şi limitează degradarea vitaminelor termolabile, asigurând astfel o alimentaţie sănătoasă.

Oaspeţii noştri doresc să trăiască şi la restaurant experienţa mesei de „acasă”, aşa că am inclus în meniu friptura de pui de duminică, gătită cu mirodeniile casei.

Cât priveşte pastele, puteţi încera noile Quatro Formaggi – parmezan, brie, emmental şi mozzarella.

Garniturile au fost şi ele regândite, iar multe preparate deja cu tradiţie la noi au, începând cu acest sezon, garnituri noi. Vă recomandăm să încercaţi T Bone Steak, ce are alături o garnitură interesantă: sparanghel şi gratin din cartofi broccoli şi ciuperci.

Meniul de vară nu putea fi complet fără deserturile răcoritoare. „I scream of fruits”, Euphoria “Ice dream” sau Choco delight sunt doar câteva dintre plăcerile nevinovate pe care cu siguranţă le veţi devora în această perioadă estivală. Noi nu putem decât să vă dorim Poftă bună!

Alte preparate noi în meniu:

Grilled sea bass with gratin broccoli and potatoes
-biban de mare servit cu gratin din cartofi şi broccoli, roşii cherry coapte, persiada de parmesan cu ierburi şi sos de lămâie cu tarhon.

Perch fillet with baby spinach and gnocchi
- file de şalău în persiada de ierburi servit cu gnocchi cu baby spanac, roşii cherry şi usturoi sote.

Tags: fabrica de bere ursus,, mancare cluj,, meniu de vara,, cluj,, arad,, mancare arad,, unde se mananca bine in cluj,

Euphoria Biergarten Cluj

Facebook
Luni-Duminica 08.00-00.00 (ultima comanda de mancare 23:00pm)
read more...

Euphoria Biergarten Arad

Facebook
Luni-Duminica 08.00-00.00 (ultima comanda de mancare 23:00pm)
read more...

Euphoria Biergarten Oradea

Facebook
Luni-Duminica In curand
read more...

Euphoria Music Hall

Facebook
Luni-Sambata 10pm-ultimul client
read more...

Fabrica de Bere URSUS

Facebook
Luni-Duminica 08.00-00.00 (ultima comanda de mancare 23:00pm)
read more...

Euphoria Catering And Delivery

Facebook
Luni-Duminica 08.00-00.00 (ultima comanda de mancare 23:00pm)
read more...