Noutati

Urmariti-ne si pe retelele sociale.

It's burger o'clock!

Când spui Burger, gândul te duce la visul american, căci acest preparat este, poate, unul dintre cele mai specifice culturii Statelor Unite. Iar noi, avizi de orice are gust de libertate şi vine de peste Ocean, l-am adoptat cuminţi şi pofticioşi. Astăzi, burgerul face parte nu numai din conştiinţa fiecăruia, ci şi din bucătăriile multor restaurante.

 

Poate că acest preparat a ajuns la noi pe filiera fast-food, însă un burger bine preparat, corect şi cinstit, e mult mai mult decât atât. Este reţetă proprie, este echilibrul perfect al amestecului cărnii, este tehnică de preparare, este inovaţie.

Când vine vorba de burgeri, la Euphoria Biergarten şi Fabrica de Bere Ursus îi găsiți pe unii dintre cei mai suculenți din oraş. Opțiunile stau cam așa:

  • Cheesburger este un clasic cu carne de vită, mozzarella, ceapă caramelizată, castraveţi muraţi, roşii proaspete şi sos o mie de insule.
  • Euphoria burger este o amprentă de-a noastră în ale preparării lui, şi conţine carne de vită, cremă de brânză, salată iceberg, ceapă caramelizată, bacon crocant, roşii proaspete, ou ochi, castraveţi muraţi şi ketchup afumat.

Atunci când vi se face poftă de un burger de la Euphoria Biergarten sau Fabrica de Bere Ursus, trebuie să ştiţi că sunt preparaţi din carne de vită 100%, iar chifteaua are o proporţie grăsime-carne pe care bucătarii nu o vor spune, este formula secretă care îi face atât de gustoşi.

Pe lângă ingredientele clasice, sare şi piper, la reţete se folosesc şi câteva condimente „de-ale casei”, care aici rămân, nu spunem nimic!

Bucătarii noştri ne-au spus şi câteva elemente-cheie care duc la bunul gust al acestui preparat: este foarte important ca procesul de malaxare a cărnii de vită să fie complex, realizat într-un timp îndelungat. În caz contrar, veţi avea în farfurie un burger deşirat şi fărâmiţat. De asemenea, paşii sunt importanţi: malaxarea, apoi “dospirea” cărnii peste noapte, timp în care proteinele din carne urmează unele procese chimice necesare.

Ştim că, o dată de aţi comandat un burger sau un cheesburger, aşteptarea este chinuitoare. Dar vă spunem pe cuvânt, merită să aveţi răbdare cam 30 de minute, căci atât durează prepararea lui. Şi vor ajunge în farfurie alături de cartofi prăjiţi „adevăraţi”, tăiaţi de mână, ca acasă.

Calorii? A intrebat cineva de calorii? Am aflat şi asta de la bucătarii noştri: cam 800 de calorii (burger cu cartofi prăjiţi).

Dar nu vă lăsaţi prinşi în aceste detalii, mai bine lăsaţi-vă purtaţi de gustul atât de suculent al burgerului!

Tags: euphoria biergarten,, fabrica de bere ursus,, mancare cluj,, burger cluj,

Euphoria Biergarten Cluj

Facebook
Luni-Duminica 08.00-00.00 (ultima comanda de mancare 23:00pm)
read more...

Euphoria Biergarten Arad

Facebook
Luni-Duminica 08.00-00.00 (ultima comanda de mancare 23:00pm)
read more...

Euphoria Biergarten Oradea

Facebook
Luni-Duminica In curand
read more...

Euphoria Music Hall

Facebook
Luni-Sambata 10pm-ultimul client
read more...

Fabrica de Bere URSUS

Facebook
Luni-Duminica 08.00-00.00 (ultima comanda de mancare 23:00pm)
read more...

Euphoria Catering And Delivery

Facebook
Luni-Duminica 08.00-00.00 (ultima comanda de mancare 23:00pm)
read more...