Noutati

Urmariti-ne si pe retelele sociale.

  • Home
  • Blog
  • Top trei salate Euphoria Biergarten

Top trei salate Euphoria Biergarten

„A salad is not a meal. It is a style”, spunea celebrul autor american Fran Lebowitz. Într-adevăr, salata este un stil de viaţă, am putea spune, şi unul sănătos. Zeci de combinaţii între arome şi culori, multe stiluri de preparare, un spectacol pe care fiecare dintre noi îl poate pune în scenă în bucătăria proprie. Când vine vorba însă de salatele din meniul Euphoria Biergarten, eh, aici lucrurile trec la un alt nivel! Unul al priceperii şi al bunului gust. Şi pentru că este primăvară şi abia aşteptăm să ne vitaminizăm, vă spunem câteva „picanterii” despre cele mai iubite salate din meniul nostru.

Salata Euphoria este un “statement” al casei noastre. Are un gust inconfundabil şi vă mărturisim că este cea mai cerută de clienţii noştri. Combinaţia din farfurie conţine salată cu baghete din piept de pui pane, ardei copţi marinaţi, roşii cherry, julienne de ridiche albă şi cremă de brânză învelită în susan alb.

Vă întrebaţi de ce are un gust atât de bun? Poate o fi de la ardeii copţi, pe care bucătarii noştri îi prepară după o reţetă proprie, marinaţi cu sweet chilli, specific asiatic? Sau poate de la ridichile daikon, originare din Asia de Sud, cu aromă foarte proaspătă şi dulce?

Ne place să colaborăm cu producători locali, şi vă mai spunem un secret: salata – ruccola, baby spanac, valeriana – este procurată de la un producător local din comuna Pata, judeţul Cluj. În serele de aici, care se întind pe câteva zeci de hectare, este produsă şi menta pe care o folosim la diferite băuturi şi mâncăruri. Cu siguranţă este şi acesta un motiv întemeiat ce stă la baza gustului atât de bun al salatelor Euphoria Biergarten.

În top trei salate Euphoria se numără şi Smoked duck breast&goat cheese salad.

La baza salatei stă o combinaţie care merge de minune, şi anume piept de raţă afumat şi brânză de capră, la care s-au adăugat salată, roşii şi castraveţi şi un dressing de iaurt, proaspăt şi uşor.

Iar secretul acestei salate este chiar brânza de capră, produsă în Transilvania de La Colline.  

„Am insistat să preparăm salate cu ingrediente din zona Clujului. Este mult mai sănătos şi chiar mai uşor să produci cu ajutorul producătorilor locali, mici, deoarece ei sunt cei care au cel mai bine grijă de ceea ce aduc pe piaţă”, ne explică Radu Bere, unul dintre „master-chef”-ii bucătăriei noastre.

Când vine vorba de preferinţe, clasica salată Caesar se menţine în acelaşi top. Putem spune ca este o reţetă-cult a secolului trecut. Se găsea pe orice meniu din orice restaurant de hotel din orice colţ al lumii şi nu numai în acestea.

Salata Caesar are, dealtfel, o istorie interesantă. Numele salatei este in general atribuit lui Caesar Cardini, un imigrant italiano-mexican ce şi-a deschis restaurant în Mexic şi apoi în Statele Unite. Cardini locuia in San Diego, dar lucra şi în Tijuana, unde evita restrictiile prohibitiei americane. Fiica lui, Rosa (1928 – 2003) îşi amintea că tatal ei a inventat reteta in data de 4 iulie 1924, când proviziile restaurantului au fost epuizate de sărbătoarea ce era în curs. Cardini a trebuit să se descurce cu ce mai avea în cămară, adăugând şi un strop de ingeniozitate, preparând salata direct la masă, în faţa clientului.

La Euphoria Biergarten, Salata Caesar este preparată din salată iceberg, roşii cherry, bacon crocant, parmezan, ou fiert, piept de pui la grătar, crutoane şi dressing Caesar.

Euphoria Biergarten Cluj

Facebook
Luni-Duminica 08.00-00.00 (ultima comanda de mancare 23:00pm)
read more...

Euphoria Biergarten Arad

Facebook
Luni-Duminica 08.00-00.00 (ultima comanda de mancare 23:00pm)
read more...

Euphoria Biergarten Oradea

Facebook
Luni-Duminica In curand
read more...

Euphoria Music Hall

Facebook
Luni-Sambata 10pm-ultimul client
read more...

Fabrica de Bere URSUS

Facebook
Luni-Duminica 08.00-00.00 (ultima comanda de mancare 23:00pm)
read more...

Euphoria Catering And Delivery

Facebook
Luni-Duminica 08.00-00.00 (ultima comanda de mancare 23:00pm)
read more...